SALG OG KJØPSBETINGELSER

 • Generelt        
 • Levering
 • Betaling
 • Priser
 • Reklamasjon
 • Endring / avbestilling
 • Angrerett

GENERELT
Disse kjøpsbetingelsene gjelder for salg av varer og tjenester fra www.matpunkt.no.

Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.  Vi leverer kun til de områder som er nevnt på våre nettsider. Kjøp av varer på www.matpunkt.no kan kun gjøres av myndige personer over 18 år. Kjøpsbetingelsene og annen informasjon på Matpunkt.no er kun tilgjengelig på norsk.

Forbrukerkjøp er regulert i Norsk Lov, blant annet i Forbrukerkjøpsloven, Angrerettsloven, Markedsførigsloven, Personopplysningsloven, e-Handelsloven og Kredittkjøpsloven. Forordning (EU) nr. 1169/2011 (Matinformasjonsforordningen) gjelder som regelverket rundt merking og næringsdeklarasjon (Gjeldende fra 13. desember 2014).

Selger er Matpunkt AS, org. nr. 917 133 301 MVA,  og blir i det følgende benevnt «Matpunkt.no», «selger», «vi», «oss», «vår» eller «vårt».

Kjøper/Kunde er: Den person eller bedrift som er oppgitt som kjøper i bestillingsbekreftelsen, og blir i det følgende benevnt «kjøper», «bruker», «du», «deg», «din», eller «ditt».

LEVERING

Vi leverer "på døren", på den adressen som du angir ved bestilling.

Matpunkt AS har ansvar for å kjøre varene hjem til deg onsdager 16:00 - 21:00 og lørdager 10:00-18:00.
Bestillinger utført fredag til mandag kl 23:59 leveres onsdager.
Bestillinger utført tirsdag til torsdag 23:59 leveres lørdager.

Levering til bedrifter 2-5 virkedager etter bestilling og levering en hverdag 09-16.

Ansvaret for varene overføres etter at det har blitt mottatt av kunde.  Er du ikke hjemme ved levering får du en SMS med en leveringsbekreftelse på det mobiltelefonnummeret som ble oppgitt ved bestillingen. Deretter plasseres bestilte varer utenfor døren og ansvaret overføres til kunden. For leveranser som hensetting av varer eller levering til andre adresser, gjøres dette kun dersom det ikke er til ulempe for Matpunkt.no og alltid på kundens egen risiko. Matpunkt.no tar ikke ansvar for forringet eller redusert kvalitet og/eller holdbarhet på varer som ikke blir levert i henhold til bestillingens opprinnelige betingelser.

Vi erstatter ikke stjålen, vær-ødelagt mat eller mat som ikke har blitt lagt til kjøling/frys etter at ansvaret er overført. I tilfelle uforutsette hendelser, trafikkulykker eller ekstreme værforhold, kan varene bli levert utenfor angitt tidsfrist. Ved uforutsette hendelser, som medfører at den bestilte varen ikke kan leveres under leveransedagen, vil vi ta kontakt med deg for å avtale ny dato.

Matpunkt AS forbeholder seg retten til i unntakstilfeller å avbestille, utsette eller innstille leveranser om så behøves nødvendig, på grunn av for eksempel et bristende kundeforhold i et spesifikt leveranseområde, force majure-liknende hendelser (krig, politiske uroligheter, streik, lockout, blokkering eller annet avtalehinder som er utenfor vår kontroll). I slike unntakstilfeller blir kunden informert så fort som mulig.

Levering i Oslo, Akershus, Drammen og Moss.
Vi leverer til følgende postnummer i Oslo og Akershus, alle priser inkl.mva.

Gratis frakt ved kjøp over 1500,- 
29,- tilkommer i frakt ved kjøp under 1500,-
49,- tilkommer i frakt ved kjøp under 750,-.

 • OSLO 0001 - 1295
 • BÆRUM 1300 - 1399, LØRENSKOG 1465 - 1479, SKEDSMO-RÆLINGEN-SØRUM 2000 - 2007 + 2009-2028
 • DRAMMEN 3001 - 3048
 • SLEMMESTAD 3470 - 3471
 • SKI, KOLBOTN 1410 - 1414 + 1417 - 1418 + 1421

 

Leveranse

 

Dagen før levering (fredag eller tirsdag) vil du få SMS med omtrentlig leveringstidspunkt for levering av din bestilling. 
På leveringsdagen vil du ca 10-30 min før leveranse få en automatisk generert SMS der du kan spore din leveranse helt frem til døra.

 

 

Levering utenfor nevnte områder
Bestilling er begrenset til de kunder som ved bestilling og leveringsstidspunktet har adresse i nevnte postnummer. Vi har som mål å levere til enda flere husholdninger og kan ved spesielle tilfeller levere utenfor nevnte områder dersom det er flere enn 10 husstander som ønsker å utføre en bestilling. Ta kontakt med support@matpunkt.no.

Hold deg oppdatert på nye leveringsområder via nyhetsbrev eller våres Facebook side.

BESTILLING
Din bestilling er bindende når betaling i nettbutikken er gjennomført. Din bestilling vil bekreftes gjennom en automatisk generert bestillingsbekreftelse som sendes til den e-post adressen du registrerte ved bestilling. En ordrebekreftelse kvittering vil genereres og sendes pr e-post når bestillingen er ferdig behandlet.

Dersom ett eller flere produkter i bestillingen er utsolgt forbeholder vi oss retten til å kansellere din bestilling eller deler av denne. Ved utsolgte situasjoner vil vi ta kontakt med deg og informere om dette.

Vi forbeholder oss retten til leveringsnekt, herunder å selge et begrenset antall av en vare til samme person innenfor et tidsrom. I slike tilfeller vil kjøpesummen bli refundert.

BETALING
Betaling av varer skjer med kort (Visa/Mastercard/faktura) i vår nettbutikk. Erfaringsmessig sparer dette mye tid ved utkjøring og det gjør det mulig å levere selv om du ikke skulle være hjemme. Klarna Checkout som er vår betalingsleverandør vil reservere handlesummen på ditt kort som blir belastet etter av varene er levert, ved bruk av Klarna faktura for bedrift vil denne bli sendt med 30 dagers betalingsfrist etter at ordren er behandlet.Ved kjøp følger Matpunkt.no sine  regler og anbefalinger for angrerett og betaling.

PRISER
Alle priser er oppgitt inklusiv merverdiavgift. Våre priser følger markedsjusteringer og vil være er i stadig forandring i nettbutikken vår.

REKLAMASJON
Dersom det er noe feil med varene eller forpakningen når du mottar din bestilling må du si ifra til oss så fort du har anledning ved å sende en epost til support@matpunkt.no, legg ved ditt ordrenummer, navn og din kontaktinfo. Matpunkt vil så utrede reklamasjonen og erstatter godkjente reklamasjoner med bestillingens verdi gjennom kreditering eller tilsvarende ny vare etter at reklamasjonen er blitt godkjent.

ENDRING, AVBESTILLING
Dersom du har fullført din bestilling, men ønsker å endre denne etter at ordrebekreftelse er mottatt på e-post kan du endre din bestilling ved å sende en e-post til support@matpunkt.no. Endring i bestilling må gjøres innen 24 timer fra bestillingen er lagt. Når endringen er godkjent vil du motta en ny ordrebekreftelse fra oss. Dersom du ønsker å endre bestilling etter 24 timer skal vi gjøre vårt ytterste for å imøtekomme dine endringer, men vi kan ikke garantere dette.


Ved avbestilling av ordre er dette kun mulig ved å sende e-post til support@matpunkt.no senest 24 timer etter bestilling.

ANGRERETT
Ved kjøp følger Matpunkt.no sine regler og anbefalinger for angrerett og betaling.

Ihht. til §22 i Angrerettloven gjelder ikke angreretten ved avtaler om:

 • levering av varer som forringes eller raskt går ut på dato
 • levering av forseglede varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, og der forseglingen er blitt brutt etter levering

Angreretten gjelder ikke brukere som handler på vegne av bedrift eller organisasjon.

Vi kan holde tilbake tilbakebetalingen til vi har fått varene tilbake, eller til du har lagt fram dokumentasjon på at varene er sendt tilbake. Du må returnere varene eller levere dem til Matpunkt.no angitt adresse, uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 7 dager etter den dag du underrettet oss om at du vil angre kjøpet. Du må bære de direkte kostnadene ved å returnere varene. Hvis retur forringer produktet vil du bli holdt ansvarlig.

PERSONALIA
Matpunkt samler inn og lagrer personalia for å fullføre leveranser og kommunisere med deg rundt Matpunkt.no og dets produkter, via e-post, telefon, sms og post. Som registrert eller ikke registrert kunde godkjenner du at Matpunkt.no kan kommunisere med deg. Matpunkt leverer ut informasjonen din til de parter som trengs for at din bestillingen og levering skal gjennomføres.

Du er selv ansvarlig for å oppdatere dine personalia på nettsiden vår, for at vi skal kunne fullføre våre leveranser. Matpunkt.no er ikke ansvarlig for feilinformasjon oppgitt ved registrering.

Forbehold
Matpunkt AS forbeholder seg retten til å endre nærværende vilkår, når som helst og uten forvarsel. Brukeren er selv ansvarlig for å følge de til enhver tid gjeldende brukervilkår. Nettbutikken og alt innhold som er inkludert i tjenesten gjøres tilgjengelig «som den er» og uten form for garantier eller tilsikrede egenskaper. Vi forbeholder oss retten til, når som helst, etter eget forgodtbefinnende, å stanse og/ eller endre tjenesten eller funksjonalitet, helt eller delvis.

Vi tilstreber å gi våre kunder så korrekt informasjon om våre produkter som mulig. Vi tar imidlertid forbehold om at skrive-/ trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk eller annen markedsføring.

Informasjon oppgitt om produktene i henhold til slik som næringsinnhold, ingredienser, allergener m.m. er levert av den enkelte produsent/leverandør. Matpunkt AS er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen. Merk at all allergeninformasjon må brukes med varsomhet og kun forstås som veiledende. Den som tilbereder eller serverer mat til en allergiker må alltid lese varens/pakningens ingrediensliste nøye.

Bilder brukt på sidene våre er illustrative og kan avvike fra varens faktiske utseende.

Matpunkt AS er ikke ansvarlig for innhold som du eller andre brukere eller tredjeparter gjør tilgjengelig eller sender gjennom nettbutikken matpunkt.no. Du er selv ansvarlig for innholdet i din brukerkonto. Du godtar at vi bare opptrer som en formidler for din og andre brukeres distribusjon og publikasjon av innhold.

Nettbutikken kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder, annonsører, tjenester osv. Matpunkt AS har ikke noe ansvar for innhold, tjenester eller produkter som tilbys eller gjøres tilgjengelig på slike nettsteder.

Copyright
Det er ikke tillatt å bruke navnet vårt, logoer, skjermbilder eller bilder på en måte som kan virke forvirrende eller implisere sponsing, anbefaling eller assosiasjon uten tillatelse. Alt innhold på disse nettsidene er Matpunkt AS eller underleverandør av nevntes eiendom og er beskyttet etter bl.a. opphavsretts-, markedsførings- og varemerkelovgivningen.